Silent (Automated) Setup Doesn't Work for Me
Michael W.
Lititz, PA

Jun 8, 2009
30 Posts

Silent (Automated) Setup doesn't work for me

I am trying to perform a "silent mode" installation of ATEasy that is intiated by a batch file.  I tried ATEasy7 /s /SetupType"Run-Time" but it did not install anything.  If I change the command to ATEasy7 /SetupType"Run-Time", it works; but of course it requires user intervention to answer six questions, which I don't want.  I've also tried:
Start ATEasy7.exe /s /SetupType"Run-Time"
Start ATEasy7.exe /s /SetupType"Run-Time" /TargetDir"C:\Progra~1\ATEasy"
ATEasy7.exe /s /SetupType"Run-Time" /TargetDir"C:\Progra~1\ATEasy"
ATEasy7 /s
Does "silent mode" really work or am I doing something wrong?

Amit G.
Irvine, CA

Jun 8, 2009
26 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

We are looking into this and will get back to you shortly.

DrATEasy (Ron Y.)
Mission Viejo,

Jun 8, 2009
235 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

Here is how to solve it for now. We will fix it in the next build:

1. Copy the attached file setup.iss to the folder where you have the ATEasy setup (ATEasy7.exe)
2. Run the setup as follows:

ATEasy7 /SetupType"Run-Time" /app1"setup.iss"


File Attachment:
setup.iss

DrATEasy (Ron Y.)
Mission Viejo,

Jun 8, 2009
235 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

Command line for 2 is actually:

ATEasy7 /s /f1"setup.iss" /SetupType"Run-Time"

DrATEasy (Ron Y.)
Mission Viejo,

Jun 8, 2009
235 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

Command line for 2 is actually:

ATEasy7 /s /f1"setup.iss" /SetupType"Run-Time"

Jun 9, 2009
3 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

It still doesn't install the ATEasy run-time files.  I have the line ATEasy7 /s /f1"setup.iss" /SetupType"Run-Time" in a batch file.  The setup.iss file is in the same folder as ATEasy7.exe.  

Albert Q.
Anaheim, CA

Jun 9, 2009
11 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

Please make sure that setup.iss is reside in the same folder as ATEasy7.exe and then enter the following command line in the batch file:
ATEasy7 /s /f1"\setup.iss" /SetupType"Run-Time"  

Michael W.
Lititz, PA

Jun 9, 2009
30 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

As I stated in my previous post, the setup.iss file is in the same folder as the ATEasy7.exe file.  I noticed in Albert's command line, unlike Ronnie's, there is a backslash before setup.iss.  So I tried it, but it didn't work either.  Still wasting time...

Albert Q.
Anaheim, CA

Jun 9, 2009
11 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

I missed the dot '.' in front of "\setup.iss". The command line should be as follow :

ATEasy7 /s /f1".\setup.iss" /SetupType"Run-Time"    

Please note that in my test, all the files are resided in the same folder.

Michael W.
Lititz, PA

Jun 10, 2009
30 Posts

Re: Silent (Automated) Setup doesn't work for me

Now that works!
Yes, I have the batch file in the root directory and a sub directory that contains the setup.iss and ATEasy7.exe files.
Thanks for getting this working.



Please Note
You need to have a M@GIC account to participate in the Forums.
Not yet registered on our website? Click here to register today!

All content, information and opinions presented on the Marvin Test Solutions User Forums are those of the authors of the posts and messages and not Marvin Test Solutions'. All attachments and files are downloaded at your own risk. [Read More]